Technológia

… a vizes falak utólagos szigetelésére…

 

Az utólagos falszigetelés egyik legbiztosabb, leghatékonyabb módjára kínálunk lehetőséget egy közel 20 éve létező korszerű technológiával a láncfűrészes falvágással. Az eljárás lényege, hogy speciális, nagy teljesítményű, önjáró falvágó láncfűrész segítségével 1,5 cm-es részt vágunk a vizes falba a padlózat alatt vagy felett néhány centiméterrel.

Kézi fûrész a vizes falak bemetszésére.A vágatba átfedéssel elhelyezünk egy 2 mm vastag polietilén lemezt, a falszerkezet teljes keresztmetszetében, amely elzárja a víz útját és véglegesen szigeteli a falakat. Végül a fennmaradó hézagot cementalapú töltőanyaggal telítjük. Nagy nyomással bejuttatjuk a kötőanyagot a résbe, így tökéletesen egyenletesen telítődik a feltöltendő térfogat. A szigetelés után, mivel a fal nem kap vízutánpótlást, természetes párolgással oldalirányba megkezdődik a fal száradása, az időjárástól és szellőztetéstől függően várhatóan 2-6 hónap (vályogfalak esetében több időre van szükség a kiszáradáshoz).

Alkalmazható falszerkezetek:A vizes falban fedésben elhelyezett polietilén lemez.

– tömör téglafal
– vályog fal
– vegyes falszerkezet

 

Beépített szigetelő anyag:

A vizes falban behelyezésre kerül a  polietilén szigetelõ anyag.Nem alkalmazható az eljárás beton és kőfalak és etében, ahol nincs az anyag szerkezetében akadálymentes átmenő vízszintes fuga, mert a falszerkezetek csak fugában vághatóak. A polietilén szigetelés előnye a fémlemezzel szemben, hogy alkalmazása során nem alakul ki átmenő, vonalmenti hőhíd, amely téli időszakban lokális páralecsapódást eredményezhet. Az általunk alkalmazott szigetelőanyag az alábbi paraméterekkel rendelkezik:

– keménység SHAC 62
– szakadó szilárdság N/cm2 18
– szakadó nyúlás c/c 120
– sűrűség g/cm3 0,96

A beépített polietilén szigetelőanyag szinte sosem bomlik el, ezért a technológiára 50 év garanciát vállalunk.  A polietilén lapok nagymértékben ellenállók a kémiai anyagok, többek között a salétrom sókkal szemben. A szigetelést tartószerkezeti bontás nélkül is el lehet végezni, azonban a szigetelés csak az egész épületre (aljzatok, falszerkezetek) vonatkozóan nyújt biztos megoldást.

 

Végleges 100 %-os szigetelés a következő rajzon látható:

A vizes fal tökéletes szigetelése.1. Alap a földben

2. Falazat a járda felett

3. Általunk behelyezett polietilén szigetelés

4. Járda szint

5. Ajánlott a fa lábazat elhelyezése belülről
a jobb szellőzés miatt

6. Meglévő aljzat

7. Szigetelés

8. Újabb aljzatbetont érdemes elhelyezni,
ügyelve arra,hogy a két aljzatbeton
közé szigetelés kerüljön

9. Teknőszigetelés, mely 100%-os
szigetelést biztosít

 

Munkafolyamat képekben:

A képen a talajvíztől átnedvesedett, vizes falak láthatók az utólagos szigetelés megkezdése előtt, kívülről illetve belülről.

Megkezdődik a vizes fal átfűrészelése két oldalról.

A munkagép segítségével rést vágunk a falba a téglasorok között.

Átfedéssel elhelyezzük a polietilén szigetelőanyagot a fűrész által vágott résbe.

A vizes falak utólagos szigetelésének végeztével a kilógó szigetelőanyagot eltávolítjuk.

 

 

Kérje cégünk tanácsát az alkalmazott műszaki megoldások kapcsán!